BAE ve Dubai Hukuku’na göre mirasın taksimi, İslam Hukuku esaslarına göre yapılmaktadır. BAE ve Dubai’de yaşayan Türk vatandaşları ise, oturum (residency) ve Emirates ID işlemleri esnasında aksini beyan etmemişlerse yerel otoriteler ve yetkili makamlar tarafından müslümanolarak kabul edilmektedir.
Ayrıca, İslam Hukuku’na göre bir müslüman, varisine (mirasçısına) vasiyet yapamamaktadır. Zira, varislerin mirastan doğan hakları İslam Hukuku hükümlerince güvence altına alınmış olup, hiçbir belge ve evrak ile bu haklara dokunulamaz. Eğer bir müslüman vasiyetname hazırlamak istiyorsa, bu vasiyetnamedeki malların dağıtımı bıraktığı mirasın 1/3’ünü geçemez.
Ek olarak, bir kişi sağ iken tüm malları üzerinde tasarruf yetkisine sahip olup istediği şekilde malllarını kullanabilir. Miras, kişi vefat ettikten sonraki durumlarda geçerlidir. Örneğin; bir kişi sağlığında (vefat etmeden önce) istediği bir malın tamamını yada bir bölümünü eşine, istediği çocuğuna, anne veya babasına hibe yada hediye edebilir yada başka bir kişiye satabilir. Kişinin sağlında bunu yapmasında hiçbir engel yoktur. Ancak, İslam Hukuku’na göre bir kişi sağlığında, ister noter tasdikli olsun ister başka bir resmi tasdik olsun şu şekilde miras bırakamaz, bırakmışsa da işlem geçersizdir; ”Ben öldükten sonra bütün mallarımı oğlum’a bırakıyorum.” Yukarıda belirtiğimiz gibi, kişi sağlığında malları üzerinde tasarruf yetkisine sahipken, vefat ettikten sonra biraktığı mallarda mirasçıların saklı hakları vardır ve bu şekilde yapılan bir vasiyetname Dubai Hukuku’na göre geçersizdir.